Οργή για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Διέσχισαν τη χώρα ανενόχλητοι οι ναζί «ultras» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βίντεο)

Οργή έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η πρωτοφανής ανικανότητα της ΕΛΑΣ και των Αρχών αρχικά να ελέγξουν στα σύνορα και στη συνέχεια επί εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι την Αθήνα να εμποδίσουν τους 200 περίπου ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να φτάσουν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και σημειώθηκαν τα αιματηρά επεισόδια, με τυφλές επιθέσεις σε πολίτες και καταστήματα, καθώς και συμπλοκές, που κόστισαν την ζωή σε έναν 22χρονο και οδήγησαν στον τραυματισμό άλλων οκτώ ατόμων.

Δείτε: Νεκρός 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ σε επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια (Βίντεο)

Οι αναρτήσεις πολιτών στα social media κατακεραυνώνουν την νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ είχε προ ημερών αντικαταστήσει τον Νότη Μηταράκη που ξηλώθηκε γιατί είχε πάει διακοπές εν μέσω πυρκαγιών, αλλά όπως φαίνεται και ο Γιάννης Οικονόμου είχε πάει για… καφέ τις κρίσιμες ώρες που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί η τραγική αυτή κατάσταση.

Χαρακτηριστικό της ανικανότητας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι το γεγονός ότι απλοί οδηγοί οχημάτων είχαν εντοπίσει τους Κροάτες χούλιγκαν πολλές ώρες πριν την επίθεση, να κινούνται σε κονβόι στην Εθνική Οδό. Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί ακούγονται χαρακτηριστικές περιγραφές για «ξυρισμένα κεφάλια» και «φασισταριά».

Την ίδια ώρα, στα ειδησεογραφικά και αθλητικά site υπάρχουν πληροφορίες ότι η ΕΛΑΣ δεν ήταν απούσα, απλώς έκανε «διακριτική παρακολούθηση», αλλά στη συνέχεια οι χούλιγκαν την… κορόιδεψαν, επιβιβαζόμενοι στον Ηλεκτρικό.

Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια για τους «άριστους που το έκαναν πάλι το θαύμα τους».

Ακόμη πιο θλιβερές γίνονται οι δικαιολογίες των αρμοδίων για την ανικανότητα της ΕΛΑΣ όταν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι κάθε άλλο παρά άγνωστοι για τις πρακτικές και τα πιστεύω τους. Όπως ωστόσο σχολίασε χαρακτηριστικά χρήστης στα social media, η Φιλαδέλφεια είναι μακριά από τα Εξάρχεια…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί